EKOTOPFILM, ENVIROFILM

EKOTOPFILM, ENVIROFILM

Galéria

Vstup na festival je zdarma

EKOTOPFILM, ENVIROFILM

Senický park a zeleň v meste – mesto predstaví zámery počas festivalu Ekotopfilm - Envirofilm

Mesto Senica predstaví svoje zámery v oblasti zelene počas medzinárodného filmového festivalu Ekotopfilm – Envirofilm, ktorý do nášho mesta zavíta 20. júna.

Pre návštevníkov bude v Dome kultúry okrem pestrého programu dokumentárnych filmov, pripravená časť, kde sa bude hovoriť o revitalizácii parku, o zámeroch mesta v oblasti zelene a životného prostredia, o úrovni triedenia v našom meste, otvoríme tému mestských včiel, či diskusiu o vysiatí lúčnych porastov v určitých častiach mesta bez kosenia a veľa ďalších tém. Počas festivalu spoznáme víťazov súťaže v zbere papiera, ktorú vyhlásilo Mesto Senica a oceníme víťazov priamo na podujatí.

Na divákov čaká množstvo zaujímavých filmov ,ktoré prenesú diváka prostredníctvom filmového plátna do divokej prírody, ale aj priamo do centra nelegálneho obchodu.

Doobeda si na svoje si prídu žiaci (vopred zahlásených) základných a stredných škôl, pre ktorých je pripravený Junior festival, pozostávajúci z filmového a sprievodného programu. Junior festival pre školy bude v čase od 08:30 do 12:30 a premietanie pre verejnosť so sprievodnou besedou/diskusiou od 16:00 do 21:30. Podujatie je teda celodenné, časť týkajúca sa predovšetkým Seničanom venovaná zeleni v meste a diskusii je vyhradená v čase od 18:00 do 19:00 hod. Vstup na filmové premietania aj sprievodný program je už tradične zadarmo.

Cieľom festivalu je inšpiratívnym spôsobom meniť správanie spoločnosti vo vzťahu k životnému prostrediu.

Filmy:

16:00 - 16:55 Medvede z Kamčatky – prírodopisný film o živote dvoch medvedíc a ich medieďat v juhokamčatskej rezervácii

17:00 – 17:55 Po záruke – ako ďaleko zájdete v Nórsku, ak sa budete stravovať výlučne potravinovým odpadom? Zdá sa , že dosť ďaleko.

18:00 - 18:55 Vyhodnotenie zberu papiera, TS o triedení odpadu, PARK a Zeleň v našom meste, Diskusia

19:00 – 19:50 Pytliacke podsvetie – dokumentárny film o nelegálnom zabíjaní nosorožcov

19:50 – 20:25 Slamky – silný dokumentárny film o plastových slamkách a iných formách plastového odpadu, ktorý sa dostáva do našich vodných tokov a oceánov.

20:30 – 21:30 Zrodené z ohňa – príbeh búrlivej sily Zeme, o ostrovoch na juhovýchode Ázie, ktoré sú jedinečné oblasti s lezúcimi kengurami, boxujúcimi prasatami, kde sa vtáčatá liahnu priamo z popoľa vybuchujúcej sopky.

Dátum lokálnej premiéry: 20. jún 2019

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.