Svadobné košele

Svadobné košele

Galéria

Predpredaj Infosen Senica

Senická divadelná horúčka 2017 a piate predstavenie

SVADOBNÉ KOŠELE

Babička, ktorej rodičia zverili do opatery dve neposedné detiská, sa pokúša nezbedníkov uložiť a prečítať im na dobrú noc strašidelné príbehy. Podarí sa jej zaujať ich?

Divadlo Dominus, Močenok

Autor: Karel Jaromír Erben

Preklad: Ľubomír Feldek

Dramaturgia: Juraj Fotul

Réžia: Peter Weinciller a.h.

Účinkujú: Mária Blehová, Monika Ternerová, Tomáš Danko

Už niekoľko rokov sa súbor DOMINUS inšpiruje veľkými literárnymi predlohami z domácej i zahraničnej proveniencie, divadelnými hrami alebo rôznymi formami transkripcie prózy i poézie do dramatického diela. Príkladom (nie ojedinelým) je tohoročná prezentácia troch balád zo zbierky Kytice českého romantického básnika Karla Jaromíra Erbena (1811 - 1870): Zlatý kolovrat, Vodník, Svadobné košele v preklade-prebásnení Ľubomíra Feldeka.

Klasická tvorba a pôvab Erbenových balád (dnes často považovaných za archaický text) získavajú novú dimenziu cez výsostne divadelnú metaforickosť. Zrozumiteľne napísané, zrežírované aj interpretované dramatické situácie prezrádzajú cit pre poéziu, skladbu, vyabstrahované jadro (téma, príbeh, dej), kde sa na malej ploche ocitne silno vypovedaná myšlienka prostredníctvom premyslenej mizanscény, originálnych nápadov, obrazov, strihov, práce s detailom a prekvapivých point.

Pondelok 13.11. 2017 o 19:00 hod.

Dom kultúry Senica

Vstupné 3€, predpredaj Infosen Senica

Dĺžka podujatia: 60 minút
Dátum lokálnej premiéry: 13. november 2017

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.