Don Quijote a Sancho Panza

Don Quijote a Sancho Panza

Galéria

Rezervácia a predaj lístkov v Infosen Senica

DON QUIJOTE A SANCHO PANZA

Divadlo Commedia, Poprad

Divadlo Commedia zaznamenáva 49. sezónu svojej existencie, počas ktorej uviedlo viac ako 65 premiér. Jeho inscenácie videli diváci v 20 štátoch sveta, pričom k jeho absolútnym vrcholom patrí reprezentácia Slovenska na Svetovom divadelnom festivale v Monaku v rokoch 2005 a 2013.

Predlohou k stvárneniu predstavenia Vladom Benkom bola divadelná úprava „Zmúdrenie Sancho Panzu“, ktorej autorom bol Martin Porubjak. Istý slovenský kritik nazval inscenáciu popradského súboru rozprávkou...

Áno, je to rozprávka, ak sa múdry starec a sčítaný filozof na sklonku svojho života vyberie do sveta naprávať zlo, krivdu a faloš, pričom by ešte raz v živote chcel stretnúť svoju vysnívanú lásku Dulcineu. Tam však rozprávka končí, pretože stretnutie so skutočnosťou je kruté a Don Quichot na vlastnej koži okúsi, čo obnáša boj s realitou tohoto sveta. Na každom kroku dostáva rany, ale vždy sa pozviecha, aby šiel ďalej za svojim cieľom, a netuší, že pokiaľ putuje po „svete“, cirkev mu spálila všetky knihy v jeho milovanej knižnici.

Na prvý pohľad by sa zdalo, že popradský súbor uvádza ťažkú drámu, ale opak je pravdou. Nebolo by to divadlo Commedia, aby vážnu tému nepodalo s ľahkosťou a humorom jemu vlastným... A ak v doterajšej produkcii divadla dominovali herecké výkony, tak v tejto inscenácii to platí dvojnásobne.

Úprava : Martin Porubjak, Vlado Benko

Réžia: Vlado Benko

Účinkujúci: Vladislav Valko, Monika Pieklenická, Michal Novák, Dušan Kubaň, Vladimír Benko

Štvrtok 16.11.2017 o 19:00 hod.

Dom kultúry Senica

Vstupné 4€, predpredaj Infosen

Dĺžka podujatia: 60 minút
Dátum lokálnej premiéry: 16. november 2017

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.