Prídem hneď

Prídem hneď

Galéria

Rezervácia a predaj lístkov v Infosen Senica (tel.č.: 034 651 6459)

PRÍDEM HNEĎ

Senická divadelná horúčka 2019

Divadlo Patália (Tomášov)

Dom kultúry Senica - tanečná sála

16.11.2019 (sobota) o 19 h.

Vstupné: 5 €, predpredaj Infosen Senica (tel.č.: 034 651 6459)

Hľadanie odpovedí o zmysle voľby v živote osamelého človeka.

Súbor, Divadlo PaTália, vznikol až v marci 2016 a je autorským divadlom orientujúcim sa na

tvorbu a prezentáciu inscenácií z vidieckeho prostredia. Divadelnej činnosti vlastného súboru

predchádzala autorská spolupráca so Záhoráckym divadlom v Senici a DS Svatopluk z Hodonína, divadlom Radosť z Unína a Divadlom na kolene z Častej.

Prvotinou vlastného súboru v roku 2016 bola inscenácia Koniec rodu Jánošíkovho. Úvaha

o návrate Jánošíka a Kuba do ponovembrových pomerov je potvrdením pretrvávania stereotypov v myslení človeka. Motívom návratu do domoviny nie je len túžba po vlasti, obaja prichádzajú za vidinou zbohatnutia. Možné spojenie síl cestou rodového prepojenia stroskotáva na rozdielnom chápaní hodnôt. Zmýšľanie hlavných hrdinov sa po rokoch v emigrácii otočilo.

ČUJTE DOBRÍ ĽUDIA je prvým z našich textov vychádzajúcich z kresťanských tradícií. Príbeh Trojkráľový – putovanie do Betlehema tak, ako si ho pravidelne pripomínajú po vidieku v rámci ľudových, či zľudovených tradícií. Divadelná feéria so zastúpením všetkých generácií, so spevom a scénickým tancom.

Príbeh komédie Prídem hneď je hľadaním odpovedí o zmysle volieb v živote človeka., sonda do rozhodovania osamelých starnúcich ľudí. Prítomnosť životnej voľby si človek nie vždy uvedomí,, i v prípade ak je ten okamih životnou križovatkou. Každá premrhaná voľba prináša základné poučenie: jej ignorovaním volíme každý raz zle. Ľahostajnosť k blízkym stavia medzi ľudí hranice, napokon ich uväzní v múroch vlastnej prázdnoty. Príbeh Prídem hneď však končí nádejou na iný osud.

Dátum lokálnej premiéry: 16. november 2019

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.