Sluha dvoch pánov - Podujatie preložené!!! Nový termín: 10.10.2021

Sluha dvoch pánov - Podujatie preložené!!! Nový termín: 10.10.2021

Podujatie preložené!!! Nový termín: 10.10.2021

Mestské kultúrne stredisko Senica

‼️ o z n a m u j e ‼️

Divadelná komédia SLUHA DVOCH PÁNOV, ktorá sa mala konať na jar 2021 o 19 h. v Dome kultúry Senica je z dôvodu pandémie COVID-19 PRELOŽENÁ na 10.10.2021

Zakúpené lístky zostávajú v platnosti. V prípade nevyhovujúceho termínu, vstupné bude vrátené v informačnej kancelárii INFOSEN SENICA (tel.č.: 034 651 64 59) v čase od 8.00 h. do 16.00 h.

Za pochopenie ďakujeme.

MsKS Senica

SLUHA DVOCH PÁNOV

Dom kultúry Senica

10.10.2021 (nedeľa) o 19 h.

Vstupné: 15 €, rezervácia a predaj lístkov: Dom kultúry Senica (kancelárie); tel.č.: 034 69 08 122

Divadlo Jána Palárika v Trnave

Réžia: Juraj Bielik

Najznámejšia komédia talianskeho majstra veseloherného žánru Carla Goldoniho sa po vyše 50. rokoch vracia na javisko trnavského divadla. Goldoni vo svojej tvorbe vychádzal z tradície jednej z najvýraznejších škôl európskeho komediálneho divadla z commedie dell´arte, inšpiroval sa jej originálnymi príbehmi, iskrivými situáciami i populárnymi typmi postáv.

Sluha dvoch pánov je jedna z najpopulárnejších a najúspešnejších hier, ktoré uvádzajú divadlá po celom svete, táto hra ponúka výnimočnú rolu pre majstrov hereckého umenia - hlavnú postavu sluhu Truffaldina, ktorý si trúfa naozaj na všetko. Každú situáciu a každý problém rieši originálnym a najmä vtipným spôsobom. Autor však o nič neochudobňuje ani ďalšie postavy. Hoci v hre ide o vážne veci lásky, ba aj o život, dominuje jej séria komických zámen, omylov a nedorozumení.

V režijnom naštudovaní Juraja Bielika sa môžu diváci okrem plejády zábavných postáv a situácií tešiť aj na živý hudobný sprievod.

Preklad: Blahoslav Hečko

Úprava: Miro Dacho a Juraj Bielik

Dramaturgia: Miro Dacho

Scéna: Ján Zavarský

Kostýmy: Katarína Žgančíková

Hudba: Juraj Bielik

Svetelný dizajn: Juraj Jakabčin

Účinkujú: Vladimír Jedľovský, Silvia Soldanová, Tibor Vokoun, Tomáš Mosný, Petra Blesáková, Michal Jánoš, Tatiana Kulíšková, Ingrida Baginová, Peter Trník a.h., Martin Križan, Juraj Bielik


Dátum lokálnej premiéry: 10. október 2021

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.