PÁN STROM - Radošinské naivné divadlo - Nový termín 24.5.2022

PÁN STROM - Radošinské naivné divadlo - Nový termín 24.5.2022

Galéria

Nový termín: 24.5.2022

Radošinské naivné divadlo

PÁN STROM

Príbehy o živých a našich.

Dom kultúry Senica

24.5.2022 (utorok) o 16 h. a 19 h.

Vstupné: 20 €, predpredaj: Infosen Senica, tel.č.034 651 64 59

Autor hry a textov piesní: Stanislav Štepka

Réžia: Ondrej Spišák

Hudba: Juraj Haško

Kostýmy: Katarína Hollá

Scéna: František Lipták

Dramaturgička: Darina Abrahámová

Choreografia: Ladislav Cmorej

Producent: Ladislav Hubáček

„Príbeh o živej drevine“ – taký podtitul dal Stanislav Štepka nevšednému javiskovému dramatickému rozprávaniu o človeku a prírode v poetickej komédii Pán Strom. Totiž na scéne divákom farbisto porozpráva svoj životný a mimoriadne pútavý príbeh – inak na prvý pohľad mlčanlivý storočný strom – buk. Pútavo pohovorí o všetkom všednom aj nevšednom, veselom i smutnom, poetickom i tragickom, ale hlavne ľudskom, čo sa za tých predchádzajúcich sto rokov dialo na ňom, pod ním a s ním.

Rozhovorí sa nielen strom a ľudia naokolo (dedinská rodina, hasiči, poľovníci, samovrah, židovské dievča atď.), ale aj lastovičky, lykožrúty, jelene, ďatle, sova, líška, jazvec, sláviky, vlk, zajac atď.), slovom všetko nadmieru živé. A hádam každý, kto chce podať svoju správu o pestrom, mnohorakom, ale aj inteligentom a nevyspytateľnom živote v lese.

Zároveň s príťažlivým životným príbehom stromu a lesa nepriamo sledujeme aj storočné pestré udalosti ľudí a spoločnosti a prichádzame či nepriamo dospejeme k poznaniu, že stromy, príroda, flóra a fauna tvoria humanitnú jednotu a žijú s ľuďmi v neoddeliteľnom spoločenstve, v ktorom sa musíme naučiť spolu žiť a navzájom sa rešpektovať.

Nevšedná, poetická hra Stanislava Štepku ponúka veľa nečakaných a prekvapujúcich humorných situácií a nepriamo aj smeruje k morálnemu apelu.

Premiéry boli 3. a 4. júna 2021.

Režisérom hry Pán Strom je Ondrej Spišák, autorom hudby je Juraj Haško, kostýmová výtvarníčka je Katarína Hollá, výtvarník scény je František Lipták.

Účinkujú: Stanislav Štepka, Maruška Nedomová, Viktória Valúchová alebo Petra Gavláková, Bronislava Kováčiková alebo Martina Slobodová, Mojmír Caban alebo Jozef Adamčík, Samuel Spišák alebo Peter Ondrejička, Vladimír Svítek a Ladislav Hubáček.

Dĺžka podujatia: 120 minút
Dátum lokálnej premiéry: 24. máj 2021

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.