IDIOT

IDIOT

Divadlo ASTORKA Korzo ´90 prináša ďalší z veľkých príbehov svetovej literatúry.

Miroslav Krobot vytvoril podľa románu F. M. Dostojevského svet zaujímavých postáv, svet, kde nechýba vášnivá láska, vášnivá žiarlivosť ani vášnivá nenávisť. Do tohto prostredia vstupuje výnimočný mladý muž, zvláštne vnímavý, dobrý a prívetivý ku všetkým naokolo. Je však možné, aby tu zavládla harmónia, všeobecná láska a dobrota?

Nastasia: Ste vtipný alebo idiot?

Myškin: Vtipný, ale málokto to zistí.

(F. M. Dostojevskij / M. Krobot: Idiot)

Predstavovať českého dramatika a režiséra Miroslava Krobota, nie je nutné ani u nás. Popri výnimočných filmových hereckých úspechoch posledných rokov (Alois Nebel, V tieni, Odcházení, Venkovský učitel, Tajnosti, Účastníci zájazdu a ď.), rovnako ako divadelných (Příbehy obyčejného šílenství) je jeho meno spájané s nesmierne zaujímavými réžiami v českých divadlách, osobitne v Dejvickom divadle Praha, ktoré dnes patrí k najoceňovanejším a divácky najobľúbenejším v Českej republike. Naši diváci mali možnosť vidieť inscenácie Miroslava Krobota na Festivale Astorka, kde najviac zaujala jeho adaptácia Gončarovho románu Oblomov. Práve po tomto veľkom zážitku, na ktorý diváci dodnes spomínajú, oslovila Astorka Miroslava Krobota na spoluprácu.

Rezervácia lístkov na www.msks.senica.sk a v INFOSEN Senica

Predpredaj v INFOSEN Senica

cena vstupenky: 15€

Dĺžka podujatia: 180 minút
Rok výroby: 2015
Dátum lokálnej premiéry: 19. november 2015

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.

Réžia: Miroslav Krobot • Hrajú: Lukáš Latinák a.h. (Slovensko), Juraj Kemka, Marián Labuda ml, Marián Miezga (Slovensko), Róbert Jakab, Anna Šišková, Boris Farkaš, Rebeka Poláková, Zuzana Porubjaková/Danica Matušová a.h. • Dramaturgia: Andrea Domeová • Scéna: Andrej Ďurík • Kostýmy: Iva Němcová