KRÁĽ ZEMPLÍNA

KRÁĽ ZEMPLÍNA

Divadlo z Kladzian, ktoré založili miestni nadšenci pred 16 rokmi, je najvýraznejším reprezentantom ochotníckej scény na území Vranovského okresu.

"Naše predstavenie je v podstate takou absurdnou komédiou, ktorá má viacero motívov či inšpirácií. V prvom rade ide o hru Alfreda Jarryho - Kráľ Ubu a v druhom o skutočný príbeh podnikateľa z východného Slovenska, ktorý sa samozvane vyhlásil za Kráľa Zemplína," uvádza scenárista, režisér a herec Kladzanského ľudového divadla (KĽUD) Jozef Jenčo.

"Stvárňujem hlavnú úlohu - kráľa. Je to také smiešne, veselé, o tom ako balamutil daňové úrady, celý štát a myslel si, že je najväčší kráľ na svete. Ľudia by sa na tom mali zasmiať, niektorí ale aj zamyslieť, hlavne tí, čo neplatia dane," opísal s úsmevom svoju postavu amatérsky herec Miroslav Jenčo.

"V našej novej hre nejde iba o samotného Kráľa Zemplína, ale aj o región ako taký, ktorý sa odtrhne od zvyšku Slovenska. Vytvorí sa samostatné Zemplínske kráľovstvo. Má to teda trocha aj ten politický podtext, čím sme chceli poukázať na to, že niektorí dnešní "vládcovia" s obľubou vytvárajú samozvané republiky," doplnil režisér Jenčo.

Dĺžka podujatia: 90 minút
Dátum lokálnej premiéry: 25. október 2015

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.