SENICKÉ SENOBRANIE

SENICKÉ SENOBRANIE

Sadová ulica - pri amfiteátri

SENICKÉ SENOBRANIE

Ťažiskové letné podujatie Senické senobranie, ktoré uzavrie Senické kultúrne leto 2023, sa tento rok uskutoční v novom termíne – v sobotu 2. septembra.

„Keďže v doterajšom tradičnom termíne, čo bol tretí augustový víkend, sa konalo na okolí množstvo iných veľkých podujatí, a tým sa trieštili nielen návštevníci, ale aj jarmočníci, skúsili sme tento rok urobiť zmenu a Senické senobranie zorganizovať v novom septembrovom termíne. Tohtoročné Senické senobranie organizujeme posledný víkend pred nástupom detí do škôl, čím sa zároveň rozlúčime s prázdninami a tiež Senickým kultúrnym letom,“ zdôvodnila zmenu tradičného termínu riaditeľka Mestského kultúrneho strediska Senica Margaréta Ivanová.

Na návštevníkov čaká na Sadovej ulici v priestore pred amfiteátrom a tiež v priľahlom mestskom parku deň plný hudby, tanca, divadelných predstavení, súťaží, hier a dobrej nálady spojený s tradičným jarmokom.

Hlavnou hviezdou Senického senobrania bude slovenská speváčka Zuzana Smatanová, ktorá zavŕši celodenné podujatie večerným koncertom so začiatkom o 20-tej hodine. Niekoľkonásobná zlatá slávica, ktorá je autorkou svojich textov i hudby, prinesie hity ako V dobrom aj v zlom, Dnes sa mi nechce nič, Stačí si priať, Cyprián, či Horou...

Pestrý kultúrny program Senického senobrania pokrýva prakticky celý víkendový deň – od 10.00 hodiny dopoludnia do neskorých večerných hodín. Pódium na Sadovej ulici bude doobeda patriť folklóru, kedy sa predstaví Myjavská cimbalovka a po nej folklórny súbor Stavbár. Deti sa môžu v rovnakom čase zabaviť počas bublinkovej show v priľahlom parku.

Popoludní od 14.00 program Senického senobrania pokračuje pásmom ľudových tancov v podaní žiakov Základnej umeleckej školy Senica, ktoré vystrieda divadelné predstavenie Šaško a kráľ Divadla pod balkónom. Po ňom program o 15.30 pokračuje detskou diskotékou v réžii DJ Toma a podvečer od 18-tej už bude patriť priaznivcom Karola Duchoňa. Partia rôznorodých muzikantov pod názvom Duchoňovci prostredníctvom interpretácie s novými aranžmánmi mapuje kariéru legendárneho slovenského speváka so zamatovým hlasom.

V rámci sprievodného programu bude pre detských návštevníkov od 13-tej popoludní pripravená detská „farmzóna“ v mestskom parku pri budove DAV-u, ktorú budú mať spoločne pod palcom Europe Direct Senica a dobrovoľníci zo SENICA 2.0. Opäť postavia veľké bludisko z balíkov slamy a k tomu pripravia hry, súťaže a kvízy pre deti s tematikou poľnohospodárstva a prírody. Počas sobotňajšieho dňa nebudú chýbať ani klasické kolotočové zábavné atrakcie v priestore vedľa ihriska Žihadielko.

Neoddeliteľnou súčasťou Senického senobrania je tradičný jarmok. Medovnikári, šperkári, rezbári, mydlári, cukrovinkári, ale aj mnohí ďalší ľudoví remeselníci zaplnia stánkami Sadovú ulicu. A tento rok ich bude vďaka novému termínu dokonca o niečo viac ako v minulosti.

Príďte si užiť záver leta a prázdnin na Senické senobranie. Tešíme sa na vás!

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.