SEX noci svätojánskej

SEX noci svätojánskej

Rezervácia a predaj lístkov v Infosen Senica (tel.č.: 034 651 6459)

Senická divadelná horúčka 2022

SEX NOCI SVÄTOJÁNSKEJ

Woddy Allen

Jürgen Fischer

Dom kultúry Senica

24.10.2022 (pondelok) o 19 h.

Vstupné: 14 €

Rezervácia a predaj lístkov v Infosen Senica (tel.č.: 034 651 6459)

Účinkujú:

JÁN SLEZÁK

Peter TRNÍK

Ján GREŠŠO

Diana MINAROVIČOVÁ

Danica JURČOVÁ

Dynamická, trošku rozmarná, no pritom intelektuálna komédia sa odohráva v roku 1905. Intelektuál Andrew Hobbs a jeho hanblivá manželka Adriana prežívajú partnerskú krízu. Do ich vidieckeho sídla zavíta na víkend bratranec Leopold so snúbenicou Ariel. Tá je však nenaplnenou láskou domáceho pána. Kolotoč vášne a humoru sa rozprúdi aj vďaka doktorovi Maxwellovi a jeho frivolnej partnerke Dulcy. Všetkých šesť postáv podľahne čaru svätojánskej noci, po ktorej prichádza rozuzlenie, ktoré si nenechajte ujsť!

Naštudovaním komédie Woodyho Allena v divadelnej adaptácii Jürgena Fischera a v zásadnej úprave Karola Rédliho a Lukáša Kopasa rozširuje Mestské divadlo Trenčín – MDT, o.z. svoj repertoár o dramatický text, ktorý sa z humorného uhla pohľadu norí do ľudskej psychiky tak hlboko, až kým nenarazí na existenciálne dno alebo strop (?) hlavných hrdinov, aby sa od neho odrazil a rozosmial nás na kotrmelcoch postáv žijúcich v disfunkčných vzťahoch.

Antihrdinovia Woodyho Allena nám ponúkajú možnosť identifikácie sa s postavami a situáciami na základe našich vášní, slabostí a zbabelostí. Zároveň nás nútia k zamysleniu a vyhodnoteniu našich modelov správania sa a z nich vyplývajúcich skutkov v konkrétnych vzťahových konšteláciách.

Psychologická prepracovanosť Allenových charakterov a špecifická výstavba dialógov a situácií sú zárukou jedinečného zážitku. Inscenácia MDT sa zameriava na vzájomný vzťah prírody a biologického aspektu človeka a popritom pracuje s poetikou magického realizmu.

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.