Kandráčovci

Kandráčovci

Hviezdy východoslovenského folklóru.

Ľudovú hudbu Kandráčovci založil v roku 2004 jej primáš Ondrej Kandráč. Členmi tohto zoskupenia sú bývalí muzikanti z rôznych folklórnych súborov. Hudobníci úzko spolupracujú s regionálnym vysielaním RTVS v Košiciach.

V posledných rokoch vydali množstvo albumov. Tak napríklad s vydavateľstvom Slovak Radio Records to boli dva mimoriadne úspešné CD-nosiče – „A čija to chyža“ a „Sinu muj“ z 2004 a 2005 – teho roku. Neskôr k nim pribudli ďalšie cédečka.

V roku 2009 získali Kandráčovci ako prvá ľudová hudba na Slovensku naraz dve platinové platne za svoje premiérové CD už spomenutý titul – A čija to chyža a Sinu muj! Hneď o dva roky na to pridali ďalšie platinové CD za projekt Oj, zabava.

I to svedčí o profesionálnych kvalitách týchto hudobníkov. V súčasnosti je v distribúcii azda ich najúspešnejší album s názvom Dva duby. Práve k nemu sa viaže i mimoriadne obľúbený koncert, ktorý mohli vidieť diváci v rôznych kútoch Slovenska. Spolu s muzikantmi v ich programoch účinkuje i folklórna stálica – Monika Kandráčová, obľúbená interpretka rusínskych piesní – Anka Poráčová, etno – speváčka Veronika Rabadová – Šoltýsová a v súčasnosti hosťujúca speváčka popmusic: Tereza Mandzáková - finalistka súťaže Superstar 2013.

Dĺžka podujatia: 90 minút
Rok výroby: 2015
Dátum lokálnej premiéry: 11. január 2017
Dátum svetovej premiéry: 11. január 2017

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.